Webshop

Our products

Packaging
  Close
  Suitable for
  Close

  Tea with a purpose

  Elke twee seconden wordt ergens op de wereld een meisje gedwongen om te trouwen als ze zelf nog kind is, vaak met een veel oudere man. Wereldwijd worden elk jaar twaalf miljoen meisjes slachtoffer van kind-huwelijken voor ze achttien zijn. Eén op de negen kind-bruiden is zelfs jonger dan vijftien. Wat deed u toen u vijftien was? 

  Een kindhuwelijk is een ernstige schending van de kinderrechten met vaak levenslange consequenties voor de slachtoffers. Jonge meisjes worden als kind meegegeven aan een vaak wildvreemde man. Naar school gaan kunnen ze wel vergeten. Slachtoffers van een kindhuwelijk hebben vaak te maken met huiselijk geweld.

  Het is de missie van Cycle for Plan om een kind alle mogelijkheden te bieden om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Veel van ons hebben zelf de vrijheid gekregen om te groeien en eigen keuzes te maken omdat we geboren zijn in een omgeving met goede omstandigheden. Dit gunnen we andere kinderen in de wereld ook! Daarom werken wij samen met een van de ambassadeurs van Cycle for Plan om geld in te zamelen. Door onze Malawi Rooibos kruidenthee te kopen draagt u direct bij aan de strijd tegen kind-huwelijken. Tea Cultures doneert namelijk de gehele opbrengst van de verkoop van deze thee aan Cycle for Plan! Samen maken wij onze wereld een klein beetje beter met elk kopje thee. 

  Our newsletter

  Subscribe to our newsletter and stay in touch!